areva1.jpgAnomáliákat azonosítottak az épülőfélben lévő EPR reaktorblokk tartályának bizonyos részein az acélanyag összetételében, tájékoztatta az AREVA a francia nukleáris felügyelőket.
További vizsgálatok fognak még történni hogy meghatározzák, hogy a tartály mely részein van nagyobb karbontartalom. Az eddigi tesztek a tartály felső részén azt jelezték, hogy jelen van egy magasabb karbontartalmú zóna, így alacsonyabb lesz a mechanikai terhelésekkel szembeni tűrőképesség. Ugyanezt mutatták a tartály fenék felső részén elvégzett vizsgálatok is. Mindkettő tartályalkatrészt az AREVA gyártotta.


Tovább... >>
2015. március 05. csütörtök - 10:48:21


A magyar paksi atomerőmű csatlakozott az EPRi(villamos energia kutató intézet) nukleáris
energia kutató programjához.
Az EPRI egy független nonprofit szervezet,ami a villamos energia kutatás fejlesztési
programját szorosan összekapcsolva a termelési,szállítási és felhasználói oldal
figyelembe vételével működteti.Tagjai az USA termelő blokkjainak 90%-os kapacitását
képviselik,a nemzetközi részvétel pedig több mint 30 országra terjed ki

Tovább... >>
2015. február 16. hétfő - 13:11:57

oecd_globe_10cm_4c.ai_1.pngKLÍMAVÉDELEM Az OECD szerint a mostaninál bő négyszer több nukleáris blokkot kell évente üzembe helyezni ahhoz, hogy két Celsius fokkal csökkenteni lehessen az átlagos hőmérsékletet. A szervezet pontokba szedte, hogy milyen intézkedésekkel lehet olcsóbbá, gyorsabbá, átláthatóbbá és elfogadhatóvá tenni a tervezett beruházásokat. Ahol még nem tették meg, dönteni kell a radioaktív szennyező anyagok végső tárolásáról is. Az OECD a föld mélyén való elhelyezést javasolja.  

Négyszer ennyi blokk kell
 
ATOMENERGIA Az OECD nukleáris beruházási kisokost állított össze   Tíz év múlva évente több mint négyszer annyi nukleáris kapacitást kell hálózatra kapcsolni mint most, igaz, az OECD ezt nem energiaellátási, hanem klímapolitikai megfontolásból javasolja. Tagországainak pontokba szedte, mit tegyenek az atomerőmű- építések felpörgetésére.  
Tovább... >>
2015. április 17. péntek - 09:52:50

Az Areva aláírt két megállapodást indiai cégekkel,hogy
hat EPR fajtájú blokkot építsen Jaitapurban,Maharasthra
államban.A megállapodások egy párizsi látogatás közben
kerültek aláírásra,Narendra Mondi által,aki az indiai
vezető miniszter.
Összesen húsz darab kisebb megállapodásról van szó,az
alábbi területeket érintik:szatellitkommunikáció,vasút,
turizmus,megőrzés és oktatás.Április 10én történt az
aláírás.Ebből kettő a majdan épülő atomerőműről szól.


Tovább... >>
2015. február 19. csütörtök - 15:25:43

rsatom.pngAmerikai elismerést kapott a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern két beruházása.

Az USA legrégebbi energetikai folyóirata, a Power Engineering atomenergia kategóriában az iráni Busherben és az indiai Kudankulamban épülő erőműveket minősítette a 2014-es év projektjeinek. A szerkesztői indoklás szerint ezek a létesítmények tükrözik a világ energetikájának irányvonalát – a legújabb technológiát képviselik, amely a legtisztább és leghatékonyabb energiaforrás létrehozását teszi lehetővé. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint a döntősök meghatározásakor az erőművek teljesítményét és építésük, üzemeltetésük összhatását is figyelembe vették.


Tovább... >>
Oldal:  1 [2] 3