2016. február 16

A finn atom-szabályozás a Fortumnak engedélyt adott, hogy megkezdhesse teljes működését folyékony radioaktív hulladékok megszilárdulásával foglalkozó létesítmény a Loviisa-i atomerőműben. A hulladékkezelő létesítmény üzembe helyezése 2006-ban kezdődött.
Finnország Sugárzás és a Nukleáris Biztonsági Hatósága (röv. STUK) múlt hónapban befejezte a biztonsági értékelését a létesítménnyel kapcsolatban, és Február 15.-én a Fortumnak engedélyt adott a működés megkezdésére.


Tovább... >>

11 Január 2016

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ma megkezdte a fő felülvizsgálati feladatát Japánban, hogy felmérje a nukleáris szabályozási kereteket és sugárbiztonságot.

forrás
2015. szeptember 01. kedd - 12:55:45A projekt, az Európai Unió támogatásával, Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg
   

Kedvezményezett: Kópis és Társa Szerelő és Karbantartó Kft. 7030 Paks, Vasút u. 10.  

Pályázat:
GOP-2.1.1-12/B-2013-1226 Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program

Projekt neve:
„ Felkészülés fejlesztéssel a blokkbővítésre”
Projekt leírása: A projekt keretében hardverek és szoftverek, illetve hegesztőgépek, automata hegesztőfej beszerzése, valamint vagyonvédelmi riasztó és tűzjelző rendszer kiépítése megtörtént.
A támogatás összege: 11,79 millió Forint
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság   1539 Budapest Pf.: 684     E-mail: gazdaságfejlesztés@nmg.gov.hu

07 Január 2016 A Westinghouse ma bejelentette, hogy a Springfield-i nukleáris üzemanyag gyártó üzeme az Egyesült királyságban „elérte a szükséges feltételeket”, hogy üzemanyag kazettákat gyártson SMR (Kis Moduláris Reaktor)-ok számára. Előző évben a vállat partnerséget javasolt a brit királyság kormányának az SMR technológia bevezetéséről.

forrás

Amerikai külügyminiszter John Kerry a tegnapi több mint 11 tonna alacsony dúsítású urán alapanyagok Iránból, Oroszországba történő szállítását úgy jellemezte, hogy  „az egyik legjelentősebb lépése” a közel keleti országnak, melyet afelé tett, hogy teljesítse kötelezettségvállalását a világhatalmak vezetőivel aláírt nukleáris szerződés alapján.
Oldal:  [1] 2 3